Как ни таксуваха 150 лева в пловдивско заведение, без да сме

...
</TD
>Как ни таксуваха 150 лева в пловдивско заведение, без да сме
Коментари Харесай

Млада дама ревна от заведение в Капана, начислили й 150 лева абсурдна такса

" Как ни таксуваха 150 лв. в пловдивско заведение, без да сме консумирали безусловно нищо и за какво? ", по този начин стартира видеото на млада дама в Тик Ток, видя Plovdiv24.bg.

В 4-минутния клип тя изяснява неприятната обстановка, в която е изпаднала при визитата си в заведение в " Капана ". Дамата и компанията й са били таксувани в допълнение отвън сметката под предлог, че това било събитие и те би трябвало да заплатят " Вход за ароматерапия ".

Ето какво сподели още тя:

" Сега ще ви опиша една доста неуместна обстановка, която ми се случи в събота - 2 декември, в заведението " Зелената Библиотека " в квартал " Капана ".

Миналата седмица разгласих, че ще пристигам в град Пловдив и всеки, който желае да се запознае с мен и с етеричните масла, с които работя, да ми написа и да организираме среща. 

Събрахме се към 10 индивида и се обадих да направя резервация в " Зелената Библиотека ", която съм посещавала нееднократно. При резервацията никой не ме осведоми, че имаме наложителна минимална консумация или при положение, че тя не бъде направена, ще имаме такса, която ще би трябвало да платим.

При идването в заведението също никой не ни уведоми за нея. Ние си поръчахме чай, фрешове, смутита, кафета. При приемане на сметката видяхме, че имаме начислени 150 лв. - такса " Вход за ароматерапия ", за която на никое място не е пишело в менюто, на никое място в заведението не беше упомената, на никое място в обществените мрежи. По никакъв метод ние като клиенти не бяхме известени за въпросната такса. 

След като попитах личния състав за какво ми е начислената такава такса, те ми споделиха, че срещата им наподобява като събитие.

На срещата ни не е имало вход, не е имало работилница нито за серуми, нито за ролони, нито сме наемали залата. По никакъв метод не сме претендирали някакво особено отношение към нас - т.е. музика да се спре или нещо сходно. Напротив, музиката беше много мощна, имаше и други клиенти на заведението. Ние само си говорихме за етерични масла и им показвах етерични масла и по какъв начин могат да си го закупят.

Дори и те да са решили, че това е събитие, аз ги попитах за какво не са ни уведомили.

Естествено, личният състав не ми даде никакъв съответен отговор, споделиха това е политика на заведението и шефовете по този начин подредиха.

Аз желаех да беседвам със собственичката на заведението. Момичето, което ни обслужваше, сподели, че тя не й подвига телефона и че тя не може да се свърже с нея. За мен това е цялостна неистина. Кой собственик няма да си вдигне телефона на чиновник в работно време?

Аз също имам телефона на въпросната собственичка, която се споделя Гергана. Опитах се да се свържа с нея, с цел да им даде някво съответно пояснение за какво имаме начислена такава такста. Тя също не ми подвигна телефона. Оставих й известие във Viber, с което я помолих да ми даде отговор. Попитах я може ли за въпросните 150 лв. да си закупя торта или нещо, след което към този момент имаме тази такса. Отговор не получих.

Разбира се, може да е политика на заведението, само че трябваше да ни уведомят.

Дадох опция на собственичката да възвърне сумата, която взе, преди да запиша този клип. Тя не го направи. Според нея не било редно аз да не е уведомя от какво естество ще бъде самата среща. Аз съм посещавала извънредно доста първокласни заведения за хранене в София - и заведения, и кафета, както и в други градове. Никой досега не е имал искания за това на каква тематика ще бъде срещата, какъв брой време ще продължи и какво тъкмо ще консумираме.

Срещата беше на тематика ароматерапия, продължи към час и половина-два и консумирахме напитки. Никой не ни е уведомил, че би трябвало да консумираме неща от кухнята ". 

На края на видеото дамата приканва хората да коменитират какво мислят за основаната обстановка.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР